Dakgoot en regenpijp zink

Regenwater moet goed worden afgevoerd. Daar moet je op kunnen vertrouwen. Lekke goten die het water niet buiten het huis houden, zijn een gruwel voor eke bewoner. Goten en regenpijpen van zink voeren het regenwater betrouwbaar en langdurig af: zeker 50 jaar Geen lekkages en geen onderhoud. Ook de uitsraling wordt alleen maar beter: een zinken regenpijp en dakgoot krijgen in de loop van de tijd de blauwgrijze patina-laag, die niet alleen zorgt voor bescherming, maar ook voor een klassieke uitstraling.

Bovendien: het matereriaal wordt na lang gebruik voor 100% gerecycled. Dus geen loze claim dat zink kan worden gerecycled, nee: dat gebeurt gegarandeerd. Dat kunnen lang niet alle materialen zeggen!

 

Tips voor een duurzame toepassingen van zink als hemelwaterafvoer:
  1. Zorg er altijd voor dat een dakgoot voldoende afschot heeft zodat er geen water in blijft staan. Het minimale afschot is 3 graden.
  2. Zink kan erg warm worden en daardoor zet een dakgoot ook behoorlijk uit. Als het materiaal niet de mogelijkheid heeft om te expanderen kan het materiaal gaan scheuren. Vaak treedt dit op bij de soldeernaad (deze springt open), of direct hiernaast. Om dit op te vangen moet een goot langer dan 12 meter voorzien worden van separatieschotten of een separatiestuk.
  3. Door veel blad en takken kan de goot verstoppen. Dit zorgt naast het overlopen van de goot ook voor aantasting van het zink. Goten dienen regelmatig te worden geïnspecteerd en eventueel worden schoongemaakt. Er zijn handige producten die kunnen helpen verstopping te voorkomen, zoals een gootbladvanger of een bladafscheider in de regenpijp.

Neem voor exacte adviezen contact op met de fabrikant van de goot of regenpijp.

 

 

 

 

Foto's zinken regenpijp

 

Drs. Jules C.P. Wilhelmus - Directeur | Email: wilhelmus@duurzaambouwmetaal.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!