Zink is een essentieel mineraal

Zink is een essentieel mineraal. Mens, dier en plant kunnen niet zonder. De mens krijgt bij een goed dieet voldoende zink binnen. Sommige kwetsbare mensen moeten extra mineralen tot zich nemen. Waarom is dit van belang in relatie tot de bouwmetalen? Om duidelijk te maken dat we het hier hebben over natuurlijke en niet-toxische mineralen. Afspoeling door regenwater van verzinkt staal moet daarom ook in dat licht worden beoordeeld.

Lees meer over de mening en adviezen over zink van gerenommeerde instituten.

Zink is essentieel

4088350_1_Centrum_Tabletten_Multivitamine_Met_Luteine

Zink en koper zijn essentieel voor planten, dieren en mensen.

Zink is goed voor de gezonde haren, huid, botten en een goed geheugen en afweersysteem. Zink is ook betrokken bij de opbouw van eiwitten en koolhydraten. Daarnaast draagt het bij aan de vruchtbaarheid.

Zink tekort dreigt

ZSK Banner Dutch no logo unicef

De mens krijgt zink meestal in voldoende mate binnen via de voeding. Meestal maar niet altijd. Zelfs in ontwikkelde landen zoals Nederland moet een zink- tekort met supplementen worden aangevuld. Dat geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen, kleine kinderen en bejaarden, want die hebben metalen extra hard nodig. Metalen zijn onmisbaar voor veel verschillende lichaamsfuncties. Als we er voldoende van binnen krijgen, beschermen ze ons tegen tal van ziekten en kwalen. In ontwikkelingslanden is het zinktekort een groot gezondheidsprobleem. Zinktekort bij kinderen leidt tot dramatische problemen. Daarom heeft de zinkindustrie de handen ineen geslagen met Unicef om dit zinktekort op te heffen. Het programma heet: “Zinc saves kids”.

De Wereldgezondheidsorganisatie bevestigt dat zink  goed is : “… for cellular growth, cellular differentiation and metabolism and deficiency limits childhood growth and decreases resistance to infections. Although severe zinc deficiency is rare in humans, mild to moderate deficiency may be common worldwide.” Daarnaaast adviseert de WHO zinksuppletie voor kinderen met diaree.

De mening van het Voedingscentrumn

schijf0_190

Zink is essentieel voor onze gezondheid.

Via deze link kunt u lezen wat het Voedingscentrum van zink vindt.

Drs. Jules C.P. Wilhelmus - Directeur | Email: wilhelmus@duurzaambouwmetaal.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!